Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Bypass Coronarian Robotic

Bypass Coronarian Robotic

Incizie de numai 4 cm, fără deschiderea toracelui

Numai la Spitalul LIV Istanbul – Turcia

 

Bolile cardiovasculare sunt printre cele mai frecvente boli cronice din țara noastră. Operațiile de bypass cu ajutorul chirurgiei robotice pentru tratamentul bolilor cardiovasculare oferă numeroase avantaje în ceea ce privește confortul pacientului și recuperarea rapidă. Bypassul robotic este posibil prin utilizarea a 3 tăieturi la axilă și a unei incizii de 4 cm pe cutia toracică, fără a atinge inima cu bisturiul sau a o opri. Specialistul în chirurgie cardiovasculară al Spitalului Liv, Prof. Dr. Ahmet Ozkara: „Realizăm bypass-ul robotic folosind cel mai important vas de pe inimă; aorta toracică. Spre deosebire de operațiile de bypass convenționale, noi finalizăm operația fără a deschide toracele și fără a opri inima”. Subliniind faptul că pacienții își pot reveni mai repede la viața normală cu ajutorul bypass-ului robotic, Prof. Ahmet Ozkara, medic specialist în chirurgie cardiovasculară la Spitalul Liv, a declarat că rata infecțiilor și a sângerărilor este semnificativ redusă cu această metodă: „Este superioară operației de bypass convenționale și din punct de vedere cosmetic. Pacientul se poate întoarce la muncă în câteva săptămâni. Ei ajung la o condiție fizică normală.

 

Nu se folosește bisturiul

 

Odată cu evoluțiile tehnologice din ultimii 15 ani, numărul metodelor minim invazive este în creștere ca alternativă la metodele chirurgicale clasice în chirurgia cardiacă. În SUA și în țările europene, numărul operațiilor cardiace robotice a crescut cu 20 % în ultimii ani. În chirurgia cardiacă robotică, operația se realizează fără a tăia sternul. Brațul robotic se introduce prin mici tăieturi în partea dreaptă sau stângă a cutiei toracice. Imaginea tridimensională obținută de camera introdusă printr-o incizie oferă o imagine de 8-10 ori mai mare și mai clară. Un chirurg atașează instrumentele chirurgicale la brațul robotic, în timp ce un alt chirurg operează aceste instrumente de la o consolă cu afișajul camerei.

 

Confortabil atât pentru pacient, cât și pentru chirurg

 

Instrumentele utilizate în chirurgia robotică oferă o siguranță mai mare decât chirurgia convențională sau toracoscopică. Instrumentele chirurgicale sunt acționate de mișcările degetelor chirurgului de la consolă, iar aceste brațe robotice sunt capabile de mișcări care sunt dificile pentru încheietura mâinii. Nu există tremurături ale mâinilor sau oboseală, iar intervenția în regiunile anatomice cu acces dificil devine mai ușoară. Acest lucru oferă confort atât pentru chirurg, cât și pentru pacient.

 

Mai puțină durere, mai puțină infecție

 

Operația de bypass coronarian, operația valvei mitrale, operația cardiacă congenitală și operația de aritmie se realizează prin chirurgie robotică la pacienții eligibili. Operația de bypass coronarian se efectuează fără oprirea inimii sau prin oprirea inimii (cu ajutorul unei pompe cardiopulmonare). Operațiile la valva mitrală se efectuează prin oprirea inimii cu un lichid special. În cazul operației cardiace robotice, perioada de recuperare este semnificativ mai scurtă, iar pacienții se pot întoarce la muncă, de obicei, după 7-10 zile. Sângerările, infecțiile, durerile și transfuziile de sânge sunt mai puțin frecvente. Și oferă rezultate superioare din punct de vedere cosmetic.

 

Avantajele chirurgiei robotice:

 

Durerea și unele tulburări ale funcției fizice postoperatorii sunt mai puțin frecvente și se obțin rezultate mai bune în ceea ce privește satisfacția pacienților.

 

Mai puține leziuni: Operația se realizează prin incizii mici și cu asistența unei camere; contrar credinței generale, chirurgia robotică oferă o vedere mai clară și mai detaliată decât chirurgia deschisă, iar acest lucru permite ca operația să fie finalizată cu mult mai puține traumatisme tisulare.

 

Recuperare mai rapidă: Recuperarea postoperatorie este mult mai rapidă decât în cazul chirurgiei deschise. Iar acest lucru se traduce, de asemenea, printr-o ședere mai scurtă în spital și o revenire mai rapidă la viața normală.

 

Mai puțină durere: Deoarece intervenția chirurgicală se realizează prin tăieturi mici, pacienții simt mai puțină durere după operație.

 

Risc mai mic de infecție: Infecția postoperatorie a locului de operație este mai puțin probabilă, deoarece inciziile sunt foarte mici.

 

Rezultat cosmetic mai bun: Deoarece operația se realizează prin tăieturi de 1-1,5 cm, se obțin rezultate cosmetice mai bune în comparație cu chirurgia deschisă.

 

Câmp vizual mai bun: Deoarece operația se realizează cu ajutorul sistemelor optice, se oferă un câmp vizual mai detaliat și mai clar în comparație cu chirurgia deschisă.

 

Pierderi mai mici de sânge: Pierderile de sânge sunt minime datorită deteriorării mai reduse a țesuturilor.

 

Prof. Ahmet Özkara, MD

Chirurgie cardiovasculară

Interese medicale

Chirurgie cardiacă robotică

Reparații ale valvei mitrale

Operații de bypass coronarian arterial

Boli cardiace congenitale și operații chirurgicale

 

Apartenențe

Societatea Turcă de Chirurgie Cardiovasculară

Societatea turcă de cardiologie

Societatea Europeană de Chirurgie Vasculară

Societatea Națională de Chirurgie Vasculară

Alege și tu cele mai bune spitale din lume cu ajutorul Meditravel!

Spitale de top specializate din Austria – Italia – Germania – Turcia

Beneficiile de a alege o operație în străinătate sunt numeroase. Spitalele noastre partenere sunt recunoscute la nivel internațional pentru experiența și competența echipelor medicale specializate.

Pentru a-ți oferi cea mai bună îngrijire, colaborăm cu medici specializați înradioterapia stereotactică. Echipa multidisciplinară de medici din străinătate din cadrul spitalelor partenere va analiza cazul tău în detaliu și va propune cea mai adecvată soluție de tratament personalizat.

Contactează-ne astăzi pentru a primi mai multe informații despre tratementele disponibile și pentru a programa o consultație.