Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Bisturiul inovator Canady Helios Cold Plasma Scalpel (CHCPS)

Chirurgii de la Sheba folosesc bisturiul inovator Canady Helios Cold Plasma Scalpel pentru a îndepărta un cancer retroperitoneal inoperabil

 

Sistemul chirurgical robotic Canady Robotic AI va fi expus în cadrul primului Summit global de oncologie chirurgicală din Ierusalim, Israel (30 ianuarie – 2 februarie 2024).

 

O echipă de chirurgi de la Sheba a folosit pentru prima dată in 2020 bisturiul cu plasmă rece Canady HeliosTM (CHCPS) pentru a trata un pacient cu un tip avansat și rar de sarcom retroperitoneal inoperabil care recidivase. Acest instrument chirurgical inovator a fost dezvoltat de US Medical Innovations, LLC (USMI), prima companie de dispozitive biomedicale care oferă tehnologia cu plasmă rece pentru tratarea cancerului.

 

CHCPS este un dispozitiv de pionierat care utilizează o tehnologie unică de fascicul de energie a gazului de plasmă pentru a tăia, coagula și ablaționa simultan țesutul biologic în timpul intervenției chirurgicale. Acesta țintește și eradică rămășițele microscopice ale celulelor canceroase, prevenind în același timp deteriorarea celulelor și țesuturilor sănătoase normale.

 

Sistemul chirurgical robotic Canady Robotic AI este primul sistem robotic AI din lume care furnizează plasmă atmosferică rece (CAP), care este un câmp electromagnetic tridimensional fără contact, cu impulsuri bioelectrice. CAP țintește și ucide selectiv celulele tumorale microscopice în timpul intervenției chirurgicale, fără a deteriora țesutul înconjurător sănătos. În ciuda progreselor înregistrate în chirurgie, chimioterapie, radioterapie, imunoterapie și regimuri de terapie biologică țintită, boala reziduală microscopică (5% până la 65%) poate persista încă, ceea ce contribuie la recidiva regională locală și la o supraviețuire slabă.

 

Sistemul chirurgical robotic Canady Robotic AI stabilește un nou precedent pentru chirurgia robotică a cancerului prin combinarea tehnologiei AI și PAC. Această inovație stabilește un standard mai înalt prin îmbunătățirea acurateței, preciziei și siguranței în sala de operație.

 

Componentele cheie ale Sistemului Chirurgical Canady Robotic AI sunt un braț de poziționare motorizat, un generator electrochirurgical Canady cu recunoaștere vocală, cunoscut sub numele de ORLI™, un controler pentru dispozitivele CAP, efectoare terminale asistate robotic care pot fi utilizate în proceduri chirurgicale deschise, laparoscopice, toracoscopice, endoscopice și mini-invazive. Sistemul oferă, de asemenea, chirurgului 10 grade de libertate, activarea vocală a mișcărilor robotice, programe software cu inteligență artificială, planificare chirurgicală ghidată de navigație 3D, urmărirea avansată a conturului fasciculului CAP, date preprogramate de dozimetrie CAP pentru țintirea selectivă a 32 de tipuri de celule canceroase și un design mobil compact.

 

JCRI-ABTS a obținut mai multe brevete americane cheie:

  • Aplicarea tehnologiei de livrare a CAP pentru a ținti selectiv celulele canceroase la nivelul marginii chirurgicale,
  • Sistem integrat de plasmă rece și electrochirurgie de înaltă frecvență și metodă de utilizare și tratament terapeutic,
  • Sistem robotizat de livrare a plasmei reci prin încorporarea recunoașterii vocale cu inteligență artificială,
  • Date și protocoale de dozimetrie preprogramate pentru îngrijirea combinată, cum ar fi chimioterapia, radioterapia și chirurgia.

 

Aceste realizări semnifică un salt semnificativ în integrarea roboticii și a inteligenței artificiale în timpul procedurilor chirurgicale.

 

Încă din august 2019, Comitetul de evaluare a investigațiilor de la Centrul Medical Sheba a emis o excepție de utilizare umanitară din compasiune înainte de comercializare pentru bisturiul cu plasmă rece. Mai târziu în acea lună, o echipă chirurgicală de la Sheba a folosit cu succes instrumentul revoluționar pentru a distruge selectiv țesutul canceros la un bărbat de 37 de ani. Pacientul a fost diagnosticat pentru prima dată cu o formă rară și inoperabilă de sarcom retroperitoneal la vârsta de 20 de ani, iar cancerul a recidivat de două ori înainte de această operație.

 

Sarcomul retroperitoneal apare în zona din spatele peritoneului, care este un țesut subțire care căptușește zona abdominală și acoperă organele abdominale. Intervenția chirurgicală complexă de la Sheba a presupus îndepărtarea tumorii și a aderenței acesteia la țesuturile din apropiere din abdomen. În urma intervenției, pacientului i s-a administrat radioterapie intraoperatorie (IORT) la locul rezecției chirurgicale. Plasma rece a fost apoi pulverizată pe locul operației. Procedura a fost considerată un succes, iar pacientul a putut să se întoarcă acasă în Statele Unite în septembrie 2019.

 

Aviram Nissan, MD, șeful secției de chirurgie generală și oncologică de la Sheba, a efectuat intervenția chirurgicală progresivă. Pentru a contribui la obținerea rezultatului remarcabil, echipele medicicale multidisciplinare și profesioniștii din domeniul sănătății de la Sheba au făcut echipă cu cercetători și ingineri de la USMI.

 

„USMI și companiile sale surori sunt destul de entuziasmate de rezultatul excelent pentru pacient”, a declarat Jerome Canady, MD, CEO al USMI, Chief Science Officer și chirurg. „Suntem la fel de entuziasmați de faptul că CHCPS este aprobat de către FDA pentru un studiu clinic de fază I multicentric în cadrul unui experiment clinic de tip Investigational Device Exemption (IDE #G190195).

 

În februarie 2020, studiile clinice privind bisturiul cu plasmă rece Canady Helios (CHCPS) au început la Sheba Medical Center și Rush University Medical Center, Chicago, Illinois.

 

Taisen Zhuang, PhD, Chief Technology Officer, a declarat: „Sistemul chirurgical robotic Canady Robotic AI stabilește un nou precedent pentru chirurgia robotică a cancerului prin combinarea tehnologiei AI și PAC. Această inovație stabilește un standard mai înalt prin îmbunătățirea acurateței, preciziei și siguranței în sala de operație.”

 

Saravana Murthy, PhD, vicepreședinte al departamentului de cercetare, a adăugat: „Acest „Sistem” integrat inteligent reprezintă prima terapie din lume concepută pentru a elimina selectiv celulele tumorale microscopice la marginile chirurgicale.”

 

Jerome Canady, MD, FACS, CEO și oncolog chirurg a declarat: „Această tehnologie va transforma peisajul sălii de operație. ORLI™ este un sistem ușor de utilizat care controlează întreaga sală de operație SMART integrată. Platforma va servi drept SIRI, ALEXA și GOOGLE HOME pentru sala de operație. Datele colectate din recentul nostru studiu clinic de fază 1 al FDA pe pacienți cu cancer în stadiul 4, combinate cu zece ani de date de cercetare moleculară translațională in vitro, au fost importate în sistemul chirurgical robotic AI Canady. Această realizare semnifică un salt semnificativ în integrarea inteligenței artificiale și a roboticii în chirurgie. Aș dori să îmi exprim recunoștința față de inginerii și cercetătorii noștri pentru rolul pe care l-au avut în realizarea acestui reper revoluționar.”

 

Despre JCRI-ABTS

 

JCRI-ABTS este un institut de cercetare moleculară translațională BSL 2 de ultimă generație, de tip BSL 2, care se concentrează asupra oncotratamentului cu plasmă (o nouă modalitate de tratare a cancerului), utilizând plasmă atmosferică rece pentru a investiga și trata selectiv cancerul fără a afecta țesutul normal.

 

Despre US Medical Innovations

 

US Medical Innovations, LLC (USMI), cu sediul în Takoma Park, MD, este o companie privată înregistrată la FDA pentru științele vieții, dispozitive biomedicale și robotice. USMI este dedicată extinderii limitelor medicinei plasmei prin tehnologii noi de pionierat pentru dezvoltarea de dispozitive medicale de ultimă generație care avansează rezultatele pacienților și îmbunătățesc viețile oamenilor.

Alege și tu cele mai bune spitale din lume cu ajutorul Meditravel!

Spitale de top specializate din Austria – Israel – Italia – Germania – Turcia

Beneficiile de a alege o operație în străinătate sunt numeroase. Spitalele noastre partenere sunt recunoscute la nivel internațional pentru experiența și competența echipelor medicale specializate.

Pentru a-ți oferi cea mai bună îngrijire, colaborăm cu medici specializați de top. Echipa multidisciplinară de medici din străinătate din cadrul spitalelor partenere va analiza cazul tău în detaliu și va propune cea mai adecvată soluție de tratament personalizat.

Contactează-ne astăzi pentru a primi mai multe informații despre tratementele disponibile și pentru a programa o consultație.