Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

12 întrebări și răspunsuri despre intervenția de micșorare a stomacului (gastric sleeve)

Dacă te gândești să te programezi pentru o intervenție chirurgicală de tip gastric sleeve/ de micșorare a stomacului, presupunem că dorești să afli cât mai multe informații. Prin urmare, am compilat o listă cu cele mai frecvente întrebări și răspunsuri:

1. Merită să faci operația de Gastric Sleeve/ Operația de micșorare a stomacului?

Pozele înainte și după, cât și recenziile pacienților cu privire la operația de gastric sleeve, susțin rezultatele foarte bune obținute în urma acestei intervenții și faptul că merită cu adevărat. Această procedură aduce rezultate estetice uimitoare, mai ales dacă veți urma pe termen lung indicațiile medicului referitoare la dietă și la exerciții fizice. În medie, un pacient care face o intervenție de gastric sleeve pierde aproape 66% din excesul de greutate corporală în decurs de un an. Deci, dacă te-ai chinuit până acum cu diferite regimuri și te-ai săturat de dietă și exerciții fizice fără rezultate vizibile, atunci procedura de gastric sleeve este o opțiune incredibilă!

2. Este intervenția gastric sleeve/ intervenția de micșorare a stomacului o intervenție sigură pe termen lung?

Intervenția chirurgicală de tip gastric sleeve este considerată foarte sigură în comparație cu alte intervenții chirurgicale efectuate în mod obișnuit pentru slăbit. Este o opțiune foarte bună pentru pacienții obezi care caută o modalitate permanentă de a scăpa de excesul de greutate și de efectele negative ce decurg de aici. Atunci când este efectuată de un chirurg competent și cu experiență în chirurgia bariatrică și metabolică, procedura de gastric sleeve are puține sau zero complicații. Un alt lucru de reținut este că operația gastric sleeve nu necesită ca chirurgul să creeze o nouă conexiune între intestinul subțire și stomac (spre deosebire de alte intervenții chirurgicale de slăbire, cum este gastric bypass). Deci, șansele de a dezvolta complicații per termen lung sunt minime. De asemenea, nu există aproape nici un risc de ulcer peptic sau de hernie după o procedură de sleeve gastric.

3. Care sunt beneficiile operației de micșorare a stomacului (gastric sleeve)?

Ei bine, principalul avantaj al acestei proceduri este, evident, o pierdere semnificativă în greutate. Dar acesta nu este singurul beneficiu.

În plus față de pierderea în greutate, pacienții care fac o intervenție de micșorare a stomacului (gastric sleeve) au și alte beneficii semnificative pe termen lung, inclusiv:

  • Sănătate cardiovasculară îmbunătățită
  • Remisie pe termen lung pentru diabetul de tip 2
  • Ameliorarea permanentă a apneei obstructive în somn
  • Ameliorarea durerilor articulare
  • Eliberarea de depresie și izolare socială
  • Ameliorarea funcționării vezicii biliare
  • Ameliorarea complicațiilor sarcinii la pacientele de sex feminin
  • Fertilitate îmbunătățită

4. Care este timpul de recuperare după operația de micșorare a stomacului (gastric sleeve)?

Majoritatea pacienților trebuie să rămână în spital 3 zile. Pot reveni la activități fizice normale în 3-5 săptămâni.

Dar, fiecare pacient este diferit. Operația de micșorare a stomacului (sleeve gastric) se face laparoscopic, ceea ce înseamnă că chirurgul efectuează intervenția făcând mai multe incizii mici. Cu cât inciziile sunt mai mici, cu atât perioada de recuperare este mai scurtă. Dacă chirurgul va trebui să efectueze o operație deschisă, vindecarea poate dura mai mult. Cel mai bine este să discutați cu chirurgul Dvs. cu privire la timpul estimat de recuperare.

Pentru o recuperare cât mai ușoară după intervenție, este foarte important să respectați indicațiile medicului: să nu ridicați greutăți, să nu fumați, să nu consumați alcool, să respectați regimul alimentar cât și celelalte recomandări medicale.

5. Care este pierderea în greutate după operația de micșorare a stomacului (gastric sleeve)?

Numărul kilogramelor pe care le vei pierde depind de o serie de factori. Acești factori includ dieta, exercițiile fizice, stilul de viață și angajamentul tău general de a schimba vechile obiceiuri. De asemenea, pierderea în greutate este influențată de mărimea porțiunii de stomac pe care chirurgul o îndepărtează chirurgical, cât și de perioada de timp în care ai suferit de obezitate.

Dar să presupunem că faci totul corect. Ți-ai schimbat dieta și ți-ai format noi obiceiuri sănătoase. Faci mișcare în mod regulat. În medie, oamenii pierd 60% (conform Stegmann, Obesity Action Coalition, 2012) din excesul de greutate în urma intervenției chirurgicale gastric sleeve. Studiul include atât persoanele care au urmat instrucțiunile postoperatorii, cât și persoanele care nu le-au urmat. Dacă urmați indicațiile postoperatorii și urmați un regim de viață sănătos (dietă, mișcare în mod regulat și un stil de viață activ), atunci vă puteți aștepta să pierdeți mai mult de 60% din excesul de greutate.

6. Există și riscuri asociate procedurii de micșorare a stomacului (gastric sleeve)?

Gastric sleeve, ca orice intervenție chirurgicală, presupune și anumite riscuri. Complicațiile intervenției de micșorare a stomacului pot include sângerare excesivă (hemoragie), infecție, reacție negativă la anestezie, cheaguri de sânge, probleme de respirație, fistulă, sepsis.

Există și riscuri pe termen lung ale operației de micșorare a stomacului (sleeve gastric). Multe dintre ele au de-a face cu faptul că pacienții iau din mâncare mai puțini nutrienți decât înainte. Complicațiile pe termen mai lung ale operației de sleeve gastric includ obstrucția gastrointestinală, herniile, refluxul gastroesofagian, hipoglicemia, malnutriția și vărsăturile. Discutați cu medicul dumneavoastră despre aceste potențiale riscuri.

Este important de știut că majoritatea pacienților nu suferă de complicații postoperatorii, iar dacă respectați indicațiile medicilor, atunci sunt șanse mai mari să nu suferiți de complicații: trebuie să nu fumați imediat înainte și după intervenția chirurgicală, să nu ridicați greutăți, să respectați regimul alimentar.

Important este să știți că riscurile asociate obezității depășesc cu mult riscurile intervenției de micșorare a stomacului (gastric sleeve)!

7. Ce spun pacienții care au trecut prin operația de gastric sleeve, regretă ceva?

Pe termen lung, majoritatea pacienților bariatrici se felicită pentru decizia luată și se bucură de ce le oferă noua lor viață: o siluetă nouă, o garderobă mai variată, faptul că pot face sport sau excursii împreună cu cei apropiați, o stare generală de sănătate mult mai bună (lipsa apneei la somn, reglarea glicemiei, reglarea hipertensiunii), o viață socială mai bună. Principalul regret este că nu au făcut intervenția mai devreme.

Pe termen scurt- prima lună după operație, există pacienți (puțini, este drept) cărora le este greu să se adapteze la noul stil de viață- un regim restrictiv în prima lună, dieta cu lichide, dureri, stări de greață și vomă, eventuale complicații. Dar, o dată depășite aceste greutăți, pacienții se bucură de o transformare fizică incredibilă și de noua lor viață.

8. De ce aleg mulți pacienți să facă intervenția de gastric sleeve în Turcia? Care sunt avantajele?

Motivul principal pentru care pacienții aleg să se opereze în Turcia este faptul că acolo beneficiază de cel mai bun preț- 2500 euro pentru intervenția de gastric sleeve, preț care include și toate analizele și investigațiile necesare.

Un alt motiv este faptul că toate analizele și investigațiile pre-operatorii se fac în același loc, într-o singură zi, fără a fi necesare programări sau costuri suplimentare.

De asemenea, este important pentru pacienții români care aleg să se opereze în Turcia, faptul că au parte de condiții la standarde internaționale și de medici cu o bogată experiență în domeniu.

9. Cât costă operația de gastric sleeve în Turcia și ce este inclus?

Oferta noastră în 2022 pentru operația de gastric sleeve în Turcia este de 2500 euro și include atât intervenția chirurgicală și spitalizarea, cât și analizele și investigațiile preoperatorii. Pentru pacienții români care aleg să se opereze în Turcia, oferim gratuit traducător de limba română în clinică, transfer între aeroport-hotel-clinică, cât și cazarea și mesele unui însoțitor.

10. Dar dacă alegi Turcia pentru intervenția gastric sleeve, cum te descurci acolo?

Este simplu: ne ocupăm de toate demersurile administrative, astfel încât să nu ai nici o grijă! O mașină cu șofer te va lua de la aeroport (serviciu gratuit) și te va duce direct la hotel sau la clinică, în funcție de cum ai programările făcute. Prima zi la spital va fi dedicată analizelor și investigațiilor preoperatorii. O persoană vorbitoare de limba română te va însoți în spital pe tot parcursul zilei și te va conduce la toate cabinetele, asigurând pentru tine traducerea în limba română. Seara, mașina cu șofer te va lăsa la hotel, de unde te va prelua în ziua următoare pentru a te conduce din nou la clinică. Aici, va a va loc intervenția chirurgicală, iar tu vei rămâne internat(ă) timp de 3 zile. După aceea, vei fi externat(ă), iar mașina cu șofer te va conduce la aeroport.

11. Cum alegi cel mai bun medic și cel mai bun spital din Turcia, printre multele opțiuni care există?

Este important să lucrezi cu o agenție de turism medical de încredere, cât și cu un spital de încredere.

Noi am făcut un parteneriat cu spitalul Medical Park Bahçelievler din cadrul lanțului de spitale Medical Park, cea mai mare rețea de spitale private din Turcia. Am făcut această alegere pentru a oferi pacienților noștri toate condițiile de siguranță, pe care aceștia nu pot să le găsească într-o clinică, ci numai în cadrul unui spital.

De asemenea, medicii cu care lucrăm am o experiență îndelungată, și sunt specialiști recunoscuți în domeniul chirurgiei bariatrice și metabolice.

Serviciile noastre de programare pentru pacienții români pentru intervenția de micșorare de stomac (gastric sleeve) sunt gratuite. Poți beneficia de expertiza noastră, fără nici un cost suplimentar.

12. Cum te descurci, o dată ajuns(ă) înapoi în România?

O dată înto(a)rs(ă) în România, veți rămâne în contact cu medicul din Turcia, cât și cu întreaga echipă. Aceștia vă vor răspunde la toate întrebările postoperatorii. La 3 luni, la 6 luni și la 12 luni ne vei trimite analizele de sânge efectuate în România, pentru a verifica cu medicul din Turcia că este totul în regulă.

Dorești o programare la chirurgii Prof. Dr. Özgür Kemik și Assist. Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın din cadrul spitalului Medical Park, Turcia, pentru o intervenție de micșorare de stomac (gastric sleeve)?

Sună-ne la 0751.180.180. sau trimite-ne un email la contact@meditravel.ro și îți vom furniza toate informațiile necesare! Serviciile de programare și de informare sunt gratuite pentru pacienți!

Ai o întrebare și nu ai găsit răspunsul în lista de mai sus? Lasă-ne un comentariu și îți vom răspunde în cel mai scurt timp!