Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Prof. Dr. Emanuel SPORN

Chirurgie

Prof. Dr. Emanuel SPORN

Chirurgie

 

Cariera medicală

 

Specialist în chirurgie, chirurgie viscerală și chirurgie vasculară. Între 1991 și 1997 a urmat studiile de medicină la Universitatea din Viena.

 

În decembrie 1997 și-am început formarea de specialist la Heeresspital și AKH Viena. Din septembrie 1998 până în octombrie 1999, a lucrat la Departamentul de transplanturi al Spitalului Universitar de Chirurgie ca coordonator de transplanturi, urmat de o formare de specialitate suplimentară la departamentele de chirurgie generală, chirurgie de transplant și chirurgie pediatrică.

 

În 2005 și-am aprofundat cunoștințele în domeniul chirurgiei abdominale și al chirurgiei tiroidiene la Departamentul de Chirurgie al Spitalului Rudolfsstiftung. În mai 2005 a promovat cu succes examenul de specialist în chirurgie. Câțiva ani mai târziu a urmat disciplinele suplimentare chirurgie viscerală și chirurgie vasculară.

 

Cercetare și dezvoltare de noi tehnici chirurgicale în SUA:

 

Din martie 2007 până în august 2008, a urmat un stagiu de cercetare la Universitatea Missouri – Columbia, unde a realizat numeroase proiecte de cercetare în domeniul chirurgiei minim invazive și al chirurgiei endoscopice și a dezvoltat noi tehnici chirurgicale (NOTES – Natural Orifice Transluminal Endoscopic Surgery).

 

La mai puțin de un an de la întoarcerea la Spitalul Universitar AKH din Viena, și-a finalizat abilitarea și a primit Venia docendi la vârsta de 35 de ani.

 

În 2010, a fost numit medic senior la Spitalul Universitar de Chirurgie, iar puțin mai târziu a primit specializarea adițională pentru chirurgie viscerală.

 

După ce a îndeplinit criteriile stricte de calificare (știință, cercetare și predare), a fost în cele din urmă numit profesor asociat în aprilie 2012.

 

În perioada 2012-2014 a participat la programul MBA Healthcare Management din cadrul WU Executive Academy.

 

În aprilie 2018 a părăsit Spitalul Universitar pentru a se dedica exclusiv pacienților săi privați.

 

Este autorul a numeroase lucrări științifice originale (32 de lucrări originale, 8 autori principali și 2 autori standard, 109,7 puncte de impact) și speaker la importante congrese naționale și internaționale.

 

Este membru al unor societăți chirurgicale naționale și internaționale și recenzent al mai multor reviste științifice, inclusiv al Annals of Surgery, cea mai bine cotată revistă de chirurgie.