Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Prof. Dr. Martin Schillinger

Medicină internă, angiologie și cardiologie

Prof. Dr. Martin Schillinger este specialist în medicină internă, cardiologie și angiologie.

 

Prof. Schillinger și-a finalizat studiile de medicină în doar 9 semestre (cu 3 semestre sub timpul minim de 12 semestre) cu distincție la Universitatea din Viena.

 

Prof. Schillinger și-a urmat pregătirea ca specialist în medicină internă la Spitalul Universitar din Viena, unde a urmat și pregătirea suplimentară de specialitate în angiologie.

 

Aceasta a fost urmată de o formare suplimentară de specialitate de 3 ani în cardiologie la Wilhelminenspital din Viena. Prof. Schillinger a obținut abilitarea în domeniul angiologiei la vârsta de 27 de ani și a dobândit astfel titlul de profesor universitar.

 

La vârsta de 30 de ani, a urmat o a doua abilitare în domeniul medicinei interne și acordarea titlului de „Privatdozent” (PD).

 

Prof. Schillinger se concentrează în clinică și cercetare pe diagnosticarea și terapia tulburărilor circulatorii ale inimii, creierului și picioarelor, precum și pe factorii de risc ai acestora (hipertensiune arterială, diabet, lipide sanguine ridicate).

 

O importanță deosebită este acordată aici tratamentului minim invaziv al acestor boli cu ajutorul tehnicilor de cateter („cateter cardiac”, „cateter vascular”).

 

Combinația dintre cardiologie (inimă) și angiologie (vase) garantează un diagnostic și o terapie holistică a bolilor cardiace și vasculare, deoarece aceste boli apar de obicei împreună.

 

Prof. Schillinger este autorul și coautor a peste 200 de lucrări științifice originale, inclusiv numeroase lucrări în reviste internaționale de renume, precum New England Journal of Medicine, și editor al mai multor cărți și capitole de carte.

 

În 2010, profesorul Schillinger a fost unul dintre cei doar 2 cercetători austrieci printre cei mai citați 50 de oameni de știință vorbitori de limbă germană din întreaga lume în domeniul său de cercetare.

 

Prof. Schillinger este activ la nivel internațional ca recenzent științific și este membru în numeroase consilii de redacție ale unor reviste internaționale. O carieră vastă de predare și de conferențiar, cu peste 100 de turnee de conferințe, l-a dus în multe țări europene, precum și în SUA.

În plus, profesorul Schillinger este consultant pentru numeroase companii americane și europene în domeniul tehnologiei cateterelor și al implantării de stenturi (stenturi vasculare), contribuind astfel la dezvoltarea celor mai noi tehnici.

 

Prof. Schillinger este medic curant și specialist consultant pentru medicină internă, cardiologie și angiologie. Pe fundalul acestui centru medical privat de excelență, Prof. Schillinger oferă întregul spectru de diagnosticare și terapie ambulatorie și spitalicească a bolilor interne.

 

Accentul principal este pus pe diagnosticarea bolilor cardiovasculare și pe tratamentul minim invaziv al acestor boli, folosind cea mai recentă tehnologie de cateterizare.

 

Domenii de specialitate

Medicină internă

Angiologie, Cardiologie