Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Cum să accesezi tratament medical în străinătate: Ghid pentru pacienți

Meditravel- partenerul tău de încredere pentru tratament în străinătate

Dacă ești în căutarea unui tratament medical în străinătate, noi te putem ajuta să găsești cele mai bune soluții medicale disponibile în străinătate. În următoarele secțiuni, vom oferi o descriere detaliată a procesului prin care poți ajunge la tratament în străinătate prin intermediul nostru.

În acest ghid, în 10 pași simpli, vei găsi informații esențiale despre procedura pe care o urmăm pentru a te ajuta să ajungi la tratamentul potrivit în străinătate. De la evaluarea medicală inițială și planificarea călătoriei până la găsirea celor mai bune opțiuni de tratament și asistență în timpul călătoriei, suntem aici pentru a îți oferi servicii complete și personalizate pentru a face procesul cât mai ușor posibil.

Planificarea vizitei la spitalele partenere din străinătate

1. Iei legătura cu un consultant Meditravel.

Primul pas pentru pacienții care doresc să acceseze tratament în străinătate prin intermediul nostru, este să ne contacteze pentru o primă discuție cu unul dintre consultanții noștri. În cadrul unei prime discuții telefonice vom discuta despre opțiunile disponibile în funcție de necesitățile tale, cât și despre costurile generale asociate fiecărei opțiuni. Consultanții noștri sunt special pregătiți pentru a îți oferi toate informațiile necesare pentru a te ajuta să iei decizia corectă.

2. Ne trimiți dosarul tău medical.

Pasul următor este să ne trimiți:

  • toate documentele medicale relevante, scanate, la adresa de e-mail contact@meditravel.ro
  • imaginile medicale (precum filmele RMN, CT, PET/CT) prin intermediul unui site de transfer de fișiere, cum ar fi www.wetransfer.com sau un alt site similar.
  • Acordul GDPR semnat (pentru dreptul de a prelucra datele cu caracter personal).
  • Un act de identitate al pacientului

Asigură-te că trimiți documentele și imaginile medicale într-un format clar și ușor de citit, pentru a asigura o evaluare precisă și rapidă.

3. Noi traducem documentele și pregătim dosarul medical.

Noi ne ocupăm de traducerea documentelor medicale primite și întocmim un raport medical detaliat. Vom selecta cei mai buni specialiști din străinătate din cadrul spitalelor partenere pentru cazul tău și vom trimite către ei raportul medical tradus.

4. Medicii din străinătate analizează dosarul tău medical

Medicii din străinătate vor analiza raportul medical și vor recomanda fie o primă consultație online sau fizică, fie cele mai bune opțiuni de tratament disponibile în cadrul instituției lor medicale.

La Meditravel colaborăm doar cu spitale și clinici de înaltă calitate, care sunt specializate în tratamentul afecțiunilor specifice, astfel încât pacienții noștri să poată beneficia de cele mai bune opțiuni de tratament disponibile. De asemenea, ne asigurăm că medicii din străinătate au acces la toate informațiile necesare pentru a oferi o evaluare medicală precisă și recomandări pentru tratamentul adecvat.

5. Pe baza opiniei lor, îți vom trimitem un estimat de cost.

Următorul pas constă în calcularea unui estimat de cost pentru tratamentul recomandat de medicii din străinătate. Pe baza primei opinii medicale, vom calcula un cost estimativ pentru tratament, incluzând toate costurile asociate. Plata serviciilor medicale o vei face direct la spital.

6. Te programăm la spital.

Dacă costul propus este în regulă pentru tine, atunci vom trece la următorul pas, care constă în programarea ta la spital. Vom discuta cu tine în legătură cu datele de călătorie și îți vom oferi suport în organizarea tuturor detaliilor. În plus, vom fi disponibili să răspundem la orice întrebări ai și să îți oferim orice informații suplimentare de care ai nevoie.

7. Rezervăm hotelul și biletele de avion.

Putem oferi servicii complete pentru călătoria ta de tratament în străinătate, inclusiv rezervarea hotelului în apropierea clinicii alese, rezervarea biletelor de avion și, dacă este necesar, rezervarea unui scaun rulant la aeroport. În esență, ne ocupăm de toate aspectele logistice ale călătoriei tale de tratament, pentru a te asigura că ai tot ce ai nevoie pentru a te concentra asupra procesului de vindecare.

Pacient în străinătate? Nimic mai ușor!

Călătoria pentru tratament medical în străinătate poate fi o experiență plină de îngrijorări și stres pentru pacienți și familiile acestora.

La Meditravel, înțelegem că fiecare pacient are nevoi individuale și oferim suport personalizat în funcție de acestea. Suntem alături de pacienți încă de la primul contact și până la finalizarea tratamentului, oferindu-le toate informațiile necesare, susținerea și asigurarea logisticii necesare, astfel încât aceștia să se poată concentra pe procesul de vindecare.

8. Îți asigurăm transferul de la aeroport.

În cazul spitalelor din Turcia, oferim un serviciu de transport gratuit pentru pacienți, care include transferul de la aeroport și pe traseul spital-hotel. Această facilitate elimină stresul legat de găsirea unui mijloc de transport și asigură că pacienții noștri ajung în condiții optime la destinația lor. Suntem dedicați în a oferi cele mai bune servicii de călătorie și logistice pentru a face experiența medicală a pacienților noștri cât mai confortabilă și lipsită de stres posibil.

9. La spital te va aștepta un traducător de limba română.

Pentru spitalele din Turcia, oferim gratuit traducător de limba română, traducător care se află permanent în spital și care te va însoți la toate consultațiile, investigațiile sau intervențiile de care ai nevoie. Acest serviciu este oferit gratuit și în cazul unor spitale din Austria și Italia, iar pentru celelalte spitale sau țări, serviciul de traducere poate fi asigurat contra cost sau pacienții pot discuta cu medicii în limba engleză. În acest fel, dorim să asigurăm pacienților noștri confortul și încrederea în a avea acces la informații medicale esențiale și a putea comunica în mod eficient cu medicii lor.

10. O persoană dragă poate fi cazată cu tine în camera de spital.

Este important de menționat faptul că, în cazul în care pacienții au nevoie de internare într-un spital din străinătate, aceștia au dreptul să fie însoțiți de o persoană apropiată care va fi cazată împreună cu ei în camera de spital. Acest lucru este posibil în majoritatea spitalelor partenere din străinătate și poate oferi pacienților un sprijin emoțional important în momentele grele prin care trec.

Ia legătura acum cu medicii din străinătate!

Dacă ești în căutarea unui tratament medical la un spital din străinătate, nu ezita să ne contactezi.

Echipa noastră de consilieri Meditravel te poate ajuta să obții informațiile necesare și să faci o programare la un dintre spitalele partenere din străinătate.

Vom fi bucuroși să îți explicăm în detaliu procesul și să răspundem la toate întrebările pe care le ai.

Nu ezita să iei legătura cu noi pentru a primi sprijinul de care ai nevoie în momentele dificile.